Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد در اختتامیه هفتمین دوره جایزه «فیروزه»، از قرار دادن برنامه توسعه صنایع خلاق فرهنگی در پنج برنامه کلان این وزارتخانه خبر داد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اختتامیه‌ هفتمین دوره جایزه «فیروزه» امروز، سه‌شنبه 17 اسفندماه،  با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان فرهنگی در حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اسماعیلی در ابتدای این مراسم گفت: در دولت سیزدهم یکی از شعارهای اصلی و برنامه‌های مهم در حوزه‌ صنایع فرهنگی و اقتصادی، توسعه‌ صنایع خلاق فرهنگی است که برای این برنامه در سند تحول یک فصل مهم را تدارک دیده‌‌ و این برنامه را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو پنج برنامه‌ کلان قرار داده‌ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موضوعات جشنواره «فیروزه» در زندگی ما نقش مؤثر و مفیدی دارد، افزود: اسباب‌بازی و عروسک مجموعه‌ای از نمادهای فرهنگی است که در کنار هم قرار می‌گیرد و در اقتصاد فرهنگی خود را نشان می‌دهد و مهم‌تر از آن تأثیرگذاری فرهنگی است، محصولات فرهنگی در بازار اسباب‌بازی از سبک زندگی ایرانی_اسلامی فاصله دارد و دختران و پسران دبستانی و پیش از دبستان با آنها سر و کار دارند. 

وی با اشاره به فاصله‌ی بازار محصولات فرهنگی با سبک زندگی خانواده‌ها، در این زمینه توضیح داد: فاصله‌ بازار اسباب‌بازی با سبک زندگی ایرانی -اسلامی در یک زنجیره قرار دارد که از انیمیشن و پویانمایی آغاز می‌شود و در نوشت‌افزار و در حلقه‌های بالاتر از جمله تولیدات سینمایی و سریال خود را نشان می‌دهد. شخصیت‌های موجود در این محصولات اسطوره‌هایی هستند که در ذهن و روح کودکان نقش بسته‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: هدفی که در این جشنواره دنبال می‌کنیم، فرهنگ‌سازی است. در بخش نوشت‌افزار بخشی را در اختیار گرفتیم و فعالان فرهنگی با تأسیس مؤسساتی در این رابطه، علی‌رغم حمایت نشدن، تغییرات مثبتی را ایجاد کردند.

اسماعیلی با اعلام حمایت از توسعه‌ صنایع فرهنگی در کشور گفت: تأسیس دبیرخانه‌ دائمی محصولات فرهنگی که در کنار جایزه «فیروزه» آغاز شده از جمله فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه‌ صنایع خلاق فرهنگی محسوب می‌شود. با تأسیس یک کارگروه در وزارتخانه مشخص کردیم که خروجی‌هایی در این زمینه شکل بگیرد تا تنها ایده شکل نگیرد؛ بلکه کارمزد و کارنامه‌‌ای در این زمینه ارائه کنیم.

محمدعلی اسماعیلی در پایان اضافه کرد: خوشبختانه امسال هشت هزار اثر به جشنواره ارسال شد که باعث خوشحالی است. در ادامه‌ چنین برنامه‌هایی، از پژوهش تا ذائقه‌شناسی و همه‌ متغیرهای دخیل در تولید محصولات فرهنگی باید متناسب با سبک زندگی ایرانی اسلامی و با ذائقه‌ نسل کودک و نوجوان قرار بگیرد، هر کجا که به ذائقه بی‌توجهی شود به اهداف مورد نظر نخواهیم رسید.

در ادامه نیز از برگزیدگان این دوره جایزه تجلیل شد که اسامی آنها به این قرار است: در بخش «عروسک»، مریم حسن‌زاده از  آذربایجان شرقی نفر اول، زهرا جهان‌تیغ از سیستان و بلوچستان نفر دوم، طاهره کم از گلستان نفر سوم و رقیه کاشانی از  گلستان شایسته‌ تقدیر معرفی شدند.

در بخش «اسباب‌بازی» نیز حامی سجادی از شرکت ایران پتک (ایپکا) از تهران نفر اول، مهدی حسینی‌پور از شرکت قندون از تهران نفر دوم، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سازمان آتش نشانی نفر سوم و علیشا اکبری از کرمانشاه به عنوان شایسته‌ تقدیر تجلیل شدند.

در بخش «نوشت‌افزار» از محمودرضا صنعتکار از شرکت رز تحریر یزد از تهران تقدیر ویژه شد. در این بخش مجتبی رمضان‌پور از شرکت فرمی‌نو از تهران نفر دوم، سمیه منجم از مجموعه دفاتر سیمرغ از گیلان نفر سوم در بخش نوشت‌افزار و الهه غلامی از تهران شایسته تقدیر شدند.

برگزیدگان بخش هدایای فرهنگی این دوره از جایزه فیروزه نیز بدین شرح است: سارا قاسمی از گیلان نفر اول، بهاره رحمتی از لرستان نفر دوم، وحید بقائیان تفتی نفر سوم و عاطفه خاتمی از خراسان شمالی به عنوان شایسته تقدیر‌. 

برگزیدگان لوح تقدیر به مبلغ دو میلیون تومان هفتمین دوره جایزه فیروزه اعلام شد که از این قرار است:

در بخش «عروسک» الهام عسگری کنارکی از چهارمحال و بختیاری، رحیمه کردکتولی از گلستان، صدیقه صادقی از آذربایجان غربی.

در بخش «نوشت‌افزار» سید قاسم موسوی از تولیدی چارقد، منیژه حامیان از تهران، فرشته قاسم‌آبادی از کرمانشاه و شرکت مروارید درخشنده قشم. 

در بخش «هدایای فرهنگی» نیز مرجان گنجعلی از خراسان رضوی، یگانه اکبری نبی از چهارمحال و بختیاری، علی اسپلانی از خراسان رضوی و مریم تختایی از خوزستان تجلیل شدند.

ششمین دوره جایزه فیروزه برگزیدگان خود را شناختافزایش توجه به فرهنگ اقوام ایرانی در ششمین جایزه فیروزهبرگزاری مجازی جایزه فیروزه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزیر ارشاد وزارت ارشاد نوشت افزار نوشت افزار ایرانی اسلامی وزیر ارشاد وزارت ارشاد نوشت افزار نوشت افزار ایرانی اسلامی فرهنگ و ارشاد اسلامی صنایع خلاق فرهنگی محصولات فرهنگی جایزه فیروزه اسباب بازی نوشت افزار دوره جایزه سبک زندگی نفر دوم نفر سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۷۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنج‌شنبه ۶ فروردین به منظور دیدار مردمی با فعالان فرهنگی و اهالی دارالشهدای تهران در مسجد چهارده معصوم (ع) واقع در خیابان امامزاده حسن (ع) حضور یافت.

اسماعیلی در این برنامه گفت: خیلی خوشحال هستم در شب زیارتی حضرت اباعبدالله امام حسین (ع) در این مسجد که مزین به نام شهداست در جمع شما نمازگزاران و مردم همیشه در صحنه این محله حضور دارم.

وی افزود: از ابتکار آقای رییس‌جمهور به دلیل این سفر درون پایتختی باید یاد کنیم، به همراه رئیس جمهور به دورترین نقاط ایران می‌رویم و از نزدیک با مردم و اهالی عزیز شهرهای مختلف صحبت می‌کنیم و امشب در کنار مجموعه‌های دولتی و حاکمیتی در شهر تهران محضر شما عزیزان هستیم؛ انشاالله مصداق این ضرب‌المثل که می‌گوید "دور شمع تاریک است" نشویم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اذان صبح با آقای رئیس جمهور از سفر به سریلانکا برگشتیم و بلافاصله برنامه‌های امروز که از قبل تدارک دیده شده بود عملی شد؛ انشاالله این حضور منشأ برکات بسیاری برای مردم باشد.

وی با بیان اینکه این منطقه خصوصیات ویژه‌ای دارد، افزود: تعداد شهدای این منطقه حدود چهار هزار نفر است. کوچه به کوچه منطقه ۱۷ مشحون از شهدا است؛ سال ۱۳۷۴ نماینده شورای نگهبان در صندوق‌های رأی بودم و در اکثر محل‌های اخذ رأی به عنوان ناظر حضور داشتم. میزان حضور مردم این منطقه در پای صندوق‌های رأی برتری چشمگیری نسبت به سایر مناطق داشت، ما به این مسأله ایمان داریم که هسته سخت انقلاب اسلامی در مساجد است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وظیفه مهم دولت اسلامی این است که در حلقه اول به مطالبات اهالی مسجد رسیدگی ویژه کند چون این عزیزان در صف اول حرکت‌های تأثیرگذار در نهضت امام بودند.

اسماعیلی ادامه داد: نهضت امام راحل وارد شصت و دومین سال حیات خود شد، این نهضت با مسجد و نام حضرت زهرا (س) آغاز شده است؛ انقلاب اسلامی فاطمی حدوث است و در طول همه سال‌های بعد با نام حضرت اباعبدالله (ع) مانا شده است و حسینی بقاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این حرکت در مساجد و حوزه‌های علمیه تفسیر عملی می‌شود. در دولت مردمی این حرکت به نام نهضت بازگشت به مساجد نام گذاری شده است.

وی افزود: توفیق دارم به لطف خداوند و عنایات اهل بیت (ع) در مساجد مختلف حاضر می‌شوم و با نمازگزاران صحبت می‌کنم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فضای کاری در دولت مردمی این است که دولت و حاکمیت را به جامعه بازگردانیم، گفت: در حوزه فرهنگ قرار نیست تصدی‌گری کنیم در دولت وظیفه نظارت و تسهیل‌گری را بر عهده داریم. گروه‌ها و جریانات مردمی باید پای کار بایستند و بنده نیز به عنوان وزیر فرهنگ موظف هستم ساختارها را در خدمت این شعار قرار دهم و این رویکرد را با قوت ادامه دهم.

اسماعیلی گفت: اگر امروز در منطقه ۱۷ تهران استعدادهایی در حوزه فعالیت‌های قرآنی وجود دارد. از استعدادهای هنری در سایر عرصه‌ها نیز (در این منطقه) برخورداریم، ما نیز آمادگی داریم در نقاط مختلف همین منطقه مجالس ویژه ای را برای تعظیم مفاخر و شهدا به تعداد مساجد و هیأت برگزار و آمادگی داریم از همه مؤسسات ثبت شده حمایت کنیم؛ از ما پشتیبانی از شما حرکت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرزند مسجد هستم و تمام دوران کودکی ام در مسجد بوده است در مسجد تئاتر و سرود اجرا کردیم، قرائت قرآن را آموختیم و با احکام آشنا شدیم.

وی افزود: هیچ فعالیت فرهنگی هنری و رسانه‌ای به مسجد گره نمی‌خورد مگر اینکه مخاطبانش را به سمت فلاح و رستگاری هدایت کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای آموزش هنر آمادگی داریم در مساجد منطقه اقداماتی را انجام دهیم در مناطق محروم کشور در دو سال اخیر بیش از صد هزار نفر را تحت تعلیم آموزش هنری قرار دادیم و آنها را توانمند کردیم.

وی افزود: آقای هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، حجت‌الاسلام خداداده، آقای سالاری معاون حوزه هنری و دیگر مسئولان وزارت فرهنگ در این جلسه حضور دارند و با همه دوستان خدمت شما رسیده‌ایم تا اعلام کنیم در همه بخش‌ها آماده خدمتگزاری هستیم‌.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در سفر اخیر به پاکستان موج استقبال مردمی را شاهد بودیم مردم مسلمان چنان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده بودند که همه مسیرها پر از ابراز عشق و علاقه به امام، رهبری و رئیس جمهور بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: افرادی که بر طبل ناامیدی می‌کوبند و می‌خواهند مردم را از آینده با شکوه ملت ایران ناامید کنند این صحنه‌ها را ببینند، دنیا به فرزندان ایران افتخار می‌کند همه مؤمنان، عدالت طلبان و آزادگان به انقلاب، شهدای ایران و فرزندان این مرز و بوم افتخار می‌کنند.

در ادامه این دیدار تعدادی از فعالان اجتماعی این منطقه مشکلاتشان را به وزیر فرهنگ در میان گذاشتند، پس از آن نیز اسماعیلی پشت میز خدمت قرار گرفت و مردم مشکلات‌شان را بی واسطه با وزیر فرهنگ به عنوان نماینده دولت مردمی با وی در میان گذاشتند.

کد خبر 6088886 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری